+31 (0)495 - 59 22 90
+31 (0)495 - 59 10 14
 Info@marelkobenelux.nl
 
    U bevindt zich hier: Home > NIEUWS > Mercedes MMT voertuig naar museum.
NIEUWS
BedrijfsautoRAI 2015

FRC Werklichten

KoDé Group heeft de oplossingen op maat voor al uw hulpverleningsvoertuigen.

Nieuwe LED lamp 4-1420 & 4-2420.

Marelko Benelux B.V. sluit servicecontract met Connexxion Ambulancezorg.

Wagenpark Brandweer Kampen en IJsselmuiden klaar voor 2014!

Mercedes MMT voertuig naar museum.

Ongekende lichtopbrengst kleinste ECE 65 flitser.

Brandweer Bommelerwaard kiest wederom voor Marelko Benelux.

Alcoholslot: voorkomen is beter dan genezen.

Meer nieuws
Mercedes MMT voertuig naar museum.
13-04-2011

Mercedes-Benz 110D Vito MMT naar museum

Het eerste Nederlandse MMT-voertuig van het Universitair Medische Centrum Sint Radboud in Nijmegen werd tijdens de Ambulancebeurs in de Americahal in Apeldoorn eind oktober 2010 geschonken aan het Nationaal Ambulance- en Eerste HulpMuseum. Het betreft een Mercedes-Benz 110D Vito, die vanaf september 1996 het Medisch Mobiel Team in voorkomende gevallen naar ongevalplaatsen bracht. De auto was de laatste jaren al niet meer actief als MMT-voertuig. Om die reden waren de optische en akoestische signaalapparatuur alsmede de communicatieapparatuur verwijderd en opgeslagen. Deze signaal- en communicatieapparatuur was indertijd geleverd en aangebracht door Marelko Benelux uit Maarheeze.

Tijdens de beurs verzocht voorzitter Hans Waldeck van het ambulancemuseum aan directeur Ko Smallegange van Marelko Benelux of hij bereid was deze apparatuur weer aan te brengen, zodat de auto weer in originele staat aan de collectie van het museum kon worden toegevoegd. Ko Smallegange was meteen bereid aan dit verzoek te voldoen als bijdrage aan het voortbestaan van het ambulancemuseum.

Begin dit jaar kon de Mercedes-Benz Vito weer in vol ornaat en met grote dankbaarheid voor zowel de gulle gever het MMT in Nijmegen als Marelko Benelux voor de genoemde restauratie aan de collectie van ruim tien ambulances van het museum worden toegevoegd.

Het Nationaal Ambulance- en Eerste HulpMuseum heeft de laatste jaren een verborgen bestaan in opslag en zonder expositieruimte gehad. Vorige zomer kondigde de RAD Hollands-Midden aan een nieuwe hoofdvestiging te realiseren in het voormalige LIAM-gebouw (Mercedes-Benz dealer) aan de Vondellaan in Leiden. In dat gebouw zal naast een remise voor negentien ambulances en administratieve ruimten ook een opleidingscentrum worden gevestigd. In een deel van de voormalige showroom krijgt het ambulancemuseum weer de gelegenheid zijn collectie in wisselende exposities aan het publiek te tonen. In de collectie bevindt zich de oudste in Nederland bewaard gebleven ziekenauto, een Studebaker 2R5 uit 1950 met een deels houten carrosserie van Trapman uit Utrecht. Het gebouw en dus ook het ambulancemuseum zal dit jaar op 7 december worden geopend.